INFORMASJON
       
     
       
     
20000-Days-on-Earth-01.jpg
       
     
20,000 days on earth.jpg
       
     
INFORMASJON
       
     
INFORMASJON

Regi: Iain Forsyth, Jane Pollard 
Medvirkende: Nick Cave, Nick Cave, Warren Ellis, Kylie Minogue, Ray Winstone, Darian Leader, Blixa Bargeld, Janine Barrand, Thomas Wydler, Martyn Casey, Conway Savage, Jim Sclavunos, Barry Adamson, George Vjestica 
Sjanger: Dokumentar / Musikkfilm
Kinopremiere: 14.11.2014
Manus: Nick Cave, Iain Forsyth, Jane Pollard
Nasjonalitet: Storbritannia
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2014
Lengde: 1 t. 37 min.

Produksjonsselskap: Pulse Films, Film4, BFI, Corniche Pictures, PHI Films, Goldin Films, JW Films
Musikk:Cave, Warren Ellis
Distribusjon: Tour de Force

Aldersgrense: 7 år 
Egnethet: Ungdom / Voksen
Begrunnelse: Denne dokumentarfilmen inneholder enkelte scener med et kraftig lydbilde som kan virke urovekkende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

       
     
TRAILER + OMTALE

Nick Cave har alltid hatt en utsøkt sans for det teatralske, og blant nålevende artister er det få som kan matche hans talent for selvmytologisering. Cave har også en sjeldent god forståelse for film, og ved siden av å agere skuespiller og lage filmmusikk, har han skrevet manus til filmer som THE PROPOSITION (2005) og LAWLESS (2012). 20,000 DAYS ON EARTH er en film om en dag i Caves liv - en velskrevet dokumentar som ubeskjemmet låner virkemidler fra fiksjonsfilmens verktøyskrin.

Filmen er innspilt under Cave og resten av The Bad Seeds' arbeid med fjorårets "Push the Sky Away", som er et av de aller beste albumene bandet har utgitt i løpet av sin 31 år lange karriere. Først og fremst møter vi multiinstrumentalisten Warren Ellis, som lenge har vært Caves nærmeste musikalske samarbeidspartner. Men også Einstürzende Neubauten-frontmann og tidligere Bad Seeds-medlem Blixa Bargeld dukker opp, og det gjør også Caves landskvinne Kylie Minogue. 20,000 DAYS ON EARTH er selvmytologisering av ypperste sort, og et eksempel på at kunsten ofte er ærligere og mer innsiktsfull enn rene fakta.

20000-Days-on-Earth-01.jpg
       
     
20,000 days on earth.jpg