INFORMASJON
       
     
       
     
DHEEPAN - Still 2.jpg
       
     
DHEEPAN - Still 3.jpg
       
     
DHEEPAN - Still 4.jpg
       
     
DHEEPAN - Still 5.jpg
       
     
INFORMASJON
       
     
INFORMASJON

Norgespremiere: 6. november 2015
Originaltittel: Dheepan
Genre: Drama

Skuespillere: Vincent Rottiers, Marc Zinga, Antonythasan Jesuthasan,Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby
Regi: Jacques Audiard
Manus: Jacques Audiard, Noe Debre, Thomas Bidegain

Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Tamilsk
Musikk: Nicolas Jaar
Produksjonsselskap: UGC (in France)/IFC Films (in U.S.), Why Not Prods., Page 114, Canal Plus, Cine Plus, France Televisions, la Region Ile-de-France, Cinema 9, A Plus Image 5, Palatine Etoile 12, Indefilms 3, La Banque Postale Image 8, Cofinova 11, Sofitvcine 2, Soficinema
Distribusjon: Tour de Force
Produksjonsår: 2015
Lengde: 1 t. 49 min.

       
     
TRAILER + OMTALE

DHEEPAN er en ny film fra regissøren av de kritikerroste dramaene PROFETEN og RUST OG BEIN, og vant i år selveste Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes. Det er lett å forstå juryens begeistring, for kombinasjonen av Jacques Audiards intense, skittenrealistiske regi og Antonythasan Jesuthasans imponerende innsats i hovedrollen gjør dette til en unikt original og dypt medrivende film om å komme til Europa som flyktning.

Utstyrt med en død manns pass ankommer et medlem av den srilankiske geriljagruppen Tamiltigrene Frankrike sammen med en kvinne og en jente han knapt kjenner. For å få oppholdstillatelse utgir de tre seg for å være en familie, og for å overbevise immigrasjonsmyndighetene må de opprettholde løgnen også etter at de har blitt installert i en sosialbolig i en av Paris' fattige forsteder. Her må de finne sin plass i et sosialt hierarki hvor spillereglene dikteres av kriminelle gjenger, og vår protagonist innser gradvis at hans nye omgivelser ikke er særlig mer rettferdige eller siviliserte enn de han flyktet fra.

DHEEPAN - Still 2.jpg
       
     
DHEEPAN - Still 3.jpg
       
     
DHEEPAN - Still 4.jpg
       
     
DHEEPAN - Still 5.jpg