INFORMASJON
       
     
       
     
Karenina&I_Venezia-16-9.jpg
       
     
INFORMASJON
       
     
INFORMASJON

Norgespremiere: 24.02.2017
Originaltittel: Karenina & I
Genre: Dokumentar

Medvirkende: Gørild Mauseth, Liam Neeson
Regi: Tommaso Mottola
Manus: Tommaso Mottola og Gørild Mauseth basert på Anna Karenina av Leo Tolstoj

Nasjonalitet: Norge
Språk: engelsk/italiensk/norsk/russisk
Musikk: Philip Glass, Michael Nyman
Produksjonsselskap: Orto Polare AS
Distribusjon: Tour de Force
Produksjonsår: 2017
Lengde: 1 t. 25 min.

       
     
TRAILER + OMTALE

Den norske skuespilleren GØRILD MAUSETH blir utfordret av den nesten umulige oppgaven det er å spille ANNA KARENINA på et språk hun aldri har snakket og i forfatterens hjemland. Hun legger ut på en reise for å lære russisk og oppdage de egentlige årsakene til at Tolstoj skrev romanen. Det Gørild ikke vet, er at Anna Karenina vil bli hennes livs rolle og forandre henne for alltid.

Gørilds søken fører henne ut på en 11 000 km lang tur med Den transsibirske jernbane til Gorkij Drama Teateret i Vladivostok. Underveis besøker hun teatre, filmstudioer og operateatre, og hun møter andre kunstnere, Tolstojs slektninger og vanlige russere. Etter hvert som hun lærer mer om den rollen hun skal spille, viskes gradvis grensene ut mellom Anna K. og skuespilleren. Hun hører Tolstojs stemme, og den hjelper henne til å oppfatte det hun ikke selv kan uttrykke.

Filmen gir et unikt innblikk i hvordan en skuespiller utforsker grensene mellom fiksjon og virkelighet. Litteratur, teater og det virkelige livet kommer sammen og gir oss et portrett av Anna Karenina som verken de store suksessene i Hollywood eller i Moskva noen gang har vist oss. Det handler om å forstå kjærligheten, holde ut ensomheten, forfølge håpene og drømmene og leve livet til fulle.

Karenina&I_Venezia-16-9.jpg