INFORMASJON
       
     
       
     
5.jpg
       
     
6.jpg
       
     
3.JPG
       
     
7.jpg
       
     
8.jpg
       
     
2.jpg
       
     
OMTALE
       
     
INFORMASJON
       
     
INFORMASJON

Norgespremiere: 02.10.2015
Originaltittel: Sunshine Superman
Genre: Dokumentar

Medvirkende: Jean Boenish, John Long, Carol Price, Bob Boenish, Sally Kroeker, Charlie Ducat, Rick Harrison, Bill Wendt, Dave Blatell, Kent Lane,Jim Winkler, Phil Mayfield, Phil Smith, Fred Husoy, Einar Fride Myskja, Kjell Erik Stromskag, Erik Fonz
Regi: Marah Strauch
Manus: Marah Strauch

Nasjonalitet: Norge / USA
Språk: Engelsk
Musikk: Kaada
Produksjonsselskap: Scissor Kick Films, Flimmer Films,
Distribusjon: Tour de Force
Video distribusjon: Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB, Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB
Produksjonsår: 2014
Lengde: 1 t. 40 min.

       
     
TRAILER + OMTALE

SUNSHINE SUPERMAN er en dokumentar som går i 150 km/t fra den starter i California til den ender opp i Trollveggen i Møre og Romsdal. Carl Boenish er en av tidenes mest enestående dokumentarfilmsubjekter. Med sin utrolig smittsomme entusiasme for livet og sitt behov til å utfordre naturlovene ledet han en hel generasjon mennesker utfor en klippe. Boenish er kjent som BASE-hoppingens far, og heldigvis for oss var det kun én ting han var mer glad i enn å hoppe utfor høye kanter - nemlig å filme det.

Boenish sa opp jobben som ingeniør for å jobbe som fallskjermhoppende kameramann. Etter utallige hopp ville han prøve noe litt mer utfordrende og valgte seg ut fjellet El Capitan i Yosemite nasjonalpark i California. Boenish var fantatisk opptatt av å dokumentere sine hopp, og i SUNSHINE SUPERMAN har regissør Marah Strauch sydd de sammen disse opptakene og annet arkivmateriale til en unik film om en mann som aldri ville bli voksen, og som kunne få noen og enhver til å kaste seg utfor et stup.

5.jpg
       
     
6.jpg
       
     
3.JPG
       
     
7.jpg
       
     
8.jpg
       
     
2.jpg
       
     
OMTALE
       
     
OMTALE

Carl Boenish er en av tidenes mest enestående dokumentarfilmsubjekter. Med sin utrolig smittsomme entusiasme for livet og sitt behov til å utfordre naturlovene ledet han en hel generasjon mennesker utfor en klippe. Boenish er kjent som BASE-hoppingens far, og heldigvis for oss var det kun én ting han var mer glad i enn å hoppe utfor høye kanter - nemlig å filme det.

SUNSHINE SUPERMAN er en dokumentar som går i 150 km/t fra den starter i California til den ender opp i Trollveggen i Møre og Romsdal. Boenish sa opp jobben som ingeniør for å jobbe som fallskjermhoppende kameramann. Etter utallige hopp ville han prøve noe litt mer utfordrende og valgte seg ut fjellet El Capitan i Yosemite nasjonalpark i California. Boenish var fantatisk opptatt av å dokumentere sine hopp, og i SUNSHINE SUPERMAN har regissør Marah Strauch sydd de sammen disse opptakene og annet arkivmateriale til en unik film om en mann som aldri ville bli voksen, og som kunne få noen og enhver til å kaste seg utfor et stup.