INFORMASJON
       
     
       
     
IMG_2236.JPG
       
     
0151931.jpg
       
     
IMG_2238.JPG
       
     
0109471.jpg
       
     
IMG_2235.JPG
       
     
0186638.jpg
       
     
INFORMASJON
       
     
INFORMASJON

Norgespremiere 23. februar 2018
Originaltittel Inxeba
Sjanger Drama
Skuespillere Nakhane Touré, Bongile Mantsai, Niza Jay Ncoyini
Regi John Trengove
Manus John Trengove, Malusi Bengu, Thando Mgqolozana
Produsent Cait Pansegrouw, Elias Ribeiro
Foto Paul Ozgur
Musikk João Orecchia
Nasjonalitet Frankrike Nederland Sør-Afrika Tyskland
Språk Afrikaans/Engelsk/Xhosa
Lengde 1 t. 28 min.
Produksjonsår 2017
Produksjonsselskap Riva Filmproduktion Das Kleine Fernsehspiel (ZDF) ZDF/Arte OAK Motion Pictures Cool Take Pictures Deuxieme Ligne Films Sampek Productions Edition Salzgeber Urucu Media
Distribusjon Tour de Force

       
     
TRAILER + OMTALE

I Eastern Cape i Sør-Afrika lever den ensomme fabrikkarbeideren Xolani. Med fri fra jobben legger han ut på en reise til et avsidesliggende fjell for å hjelpe til med en Xhosa-omskjæring – en tradisjon hvor tenåringsgutter innvies i det å bli en mann gjennom først å bli rituelt omskåret for så å bli forlatt alene i villmarken i dagevis. Helt isolert fra kvinner lærer de unge mennene de maskuline kodene for deres kultur.

I midten av et barskt og aggressivt miljø finner Xolani en venn i Kwanda, som raskt finner ut av Xolanis dypt bevarte hemmelighet – at han er forelsket i en mann. Spenningen i filmen bygges opp gjennom Kwandas økende tvil til de patriarkalske rammene rundt manndomsinnvielsen, og Xolanis uutholdelige dragning mellom de sterkt tradisjonelle verdiene og sin seksuelle identitet som er stikk i strid med det samfunnet forventer.

Nelson Mandela var blant tilhengerne av ritualet, og hadde selv varme minner fra sin egen omskjæring, men i dagens Sør-Afrika er tradisjonen heftig omdebattert, og årlig dør flere av deltakerne på grunn av sult, infeksjoner og vold. Alle skuespillerne i THE WOUND er fra bantukulturen med xhosa som morsmål, og danser, sanger, kroppsmaling og skikker fremstilles på autentisk vis. Filmen tar oss med inn i denne hypermaskuline verdenen av hemmelige ritualer ved å vise effekten den har på de som deltar i den, og tar samtidig opp det som fortsatt er et av de aller største tabuene i Sør-Afrika i dag: homofili. Hovedrolleinnehaver Nakhane Touré har gjennomgått disse ritualene i virkeligheten, og er selv homofil. Gjennom hans prestasjon i filmen får vi et opprivende innblikk i en særegent sørafrikansk versjon av det gamle dilemmaet mellom tradisjon og modernitet.

IMG_2236.JPG
       
     
0151931.jpg
       
     
IMG_2238.JPG
       
     
0109471.jpg
       
     
IMG_2235.JPG
       
     
0186638.jpg